OM FÖRÄNDRINGAR -
15575
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15575,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

OM FÖRÄNDRINGAR OCH FÖRÄNDRINGSFÖRMÅGA

De flesta företag idag ställs då och då inför utmaningar som kräver förändring. Det kan vara strukturella förändringar som påverkar en hel bransch (tex digitalisering) eller en omorganisation, ändrade arbetssätt etc. De flesta som arbetar i företag med högt förändringstryck håller nog med om att förändringar kostar pengar och att hur man driver och hanterar förändringar blir allt viktigare. Att som företag ha en bra förmåga att driva och hantera förändringar hävdar många är och kommer vara en konkurrensfördel i den föränderliga värld våra företag verkar i. Trots den insikten är det många företag som misslyckas med att uppnå önskade effekter av sina förändringar.

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR LYCKADE FÖRÄNDRINGAR

Hur ska företag göra för att utveckla sin förmåga att driva och hantera förändringar? För det första måste man förstå att förändringar som är lite större och påverkar många människor behöver drivas på ett strukturerat sätt (brukar kallas förändringsledning eller change management). Forskning visar att kostnaden för förändringen blir lägre när den sker på ett strukturerat sätt.

 

Vad är då viktigt att fokusera på när man ska leda förändringar.

Här är tre framgångsfaktorer för lyckade förändringar:

 

1. Tydligt syfte och mål

 

2. Fokusera på människorna i förändringen

 

3. Ha en tydlig struktur och metod för hur förändringen ska drivas

 

Dessa tre delar är viktiga och är beroende av varandra under hela föränd­ringsprocessen. Uppgiften för den/de som leder förändringen är att medarbetarna förstår varför förändringen ska genomföras (syftet), att man förstår vad som krävs för att leda människor i förändring och att ha en bra struktur och metod för att genomföra förändringen.

LÄS MER OM ATT LEDA OCH LYCKAS MED FÖRÄNDRINGSARBETE

Är du intresserad av att läsa mer om hur du leder och lyckas med förändringar?
Läs den här boken:

Boken handlar om de tre framgångsfaktorerna. Baserat på verklighetsnära case förklarar författaren Catrin Brodin innehållet i de tre framgångsfaktorerna, ger enkla och konkreta tips till dig som är mitt i eller står inför en förändring.