You are currently viewing Intervjuserie – Experterna i Corona tider: Johan Victor

Intervjuserie – Experterna i Corona tider: Johan Victor

Vi befinner oss i en utmanande tid. Vi som samhälle, företag och individer har snabbt ställts inför en stor förändring vi inte hade räknat med och inte fullt ut kunde förutspås. Alla i hela världen påverkas på olika sätt men gemensamt är att vi alla troligen har behövt göra någon typ av förändring. I denna serie intervjuar vi WAY:s förändringsexperter om deras egna upplevelser och tankar i Coronakrisens spår..

Hej Johan, hur mår du?

Jag mår jättebra, det är väldigt mycket att göra nu vilket är lite ironiskt med tanke på situationen för många andra. Det är nästan att jag får dåligt samvete eftersom jag har så mycket att göra samtidigt som många enmanskonsulter runt omkring har blivit av med alla sina uppdrag. Så jag är nöjd och glad på ett sätt men samtidigt så skäms jag nästan lite. 

Hur har du påverkats av den pågående Coronakrisen?

På många plan men en grej är oro, om jag tänker på ett personligt plan så finns det en oro och en saknad för den äldre generationen. Sen rent jobbmässigt har det påverkat mig genom att jag insett att jag med min erfarenhet kring att göra distansföreläsningar har stor kunskap kring nått som väldigt många saknar och behöver kunna just nu. Så jag vill hjälpa andra genom att dela med mig av mina erfarenheter kring distansutbildningar.

Hur har du själv hanterat de förändringar krisen har inneburit för dig?

Eftersom jag har jobbat så mycket med distansutbildningar så har det egentligen bara varit en fortsättning på det jag gjort tidigare. Jag har fått fortsätta att jobba med mina distansföreläsningar som vanligt och sen har jag fått göra om mina fysiska föreläsningar till distansföreläsningar. 

Vilka stora förändringar ser du har skett den senaste tiden? Vad tänker du om det? 

Jag tror att det här har varit den största crash coursen inom digitalisering i människans historia. Alla har nu plötsligt blivit tvungna att bli experter på att kommunicera på distans och hur ska vi förhålla oss till alla av avbrott som det innebär att jobba med olika chattar och videomöten som avlöser varandra. Jag tror att många kan känna att de inte hinner med att jobba alls, att det blivit ännu värre mötesmässigt för att mötena bara avlöser varandra. Samtidigt tror jag att det är oerhört behövligt och jag tror att det kan komma väldigt mycket bra utav det här. För vad som händer är att många arbetsgivare tvingas släppa på kontrollen och låta människor agera hemma. Jag hoppas att många kommer kunna se att det inte blev så mycket sämre vilket kan göra att när vi kommer tillbaka efter Corona kan låta människor jobba friare. Att kontorsarbete inte är den enda lösningen på att vi ska vara produktiva, som jag ibland känner att vi trot tidigare. Så jag hoppas att det kan bli massa bra saker av det här också! 

Skulle du vilja sätta upp din egen distansutbildning men behöver hjälp för att komma igång med hur och var du ska börja? Läs Johans artikel om hur man gör distansutbildningar.

Här kan du ta del av Johans kurs i hur man gör bra distansutbildningar: